Dokumentation

I Familjedaghemmet så har vi flera olika dokumentations pärmar, där vi sparar olika saker under åren som dom går här.

  • Portfolio - även kallad "Min Bok" är en pärm där vi sparar olika foton, intervjuer, olika utvecklingspapper som t ex så här lång är jag, årets självporträtt, hand och fotavtryck och vissa teckningar. Eftersom vi alltid har kameran med när vi är på vift så brukar det alltid bli en hel del kort tagna. :)

 

  • Min motorik pärm - är en pärm där vi sparar alla barnens "jobb" papper och med det menas att vi har olika övningspapper som barnen får göra och det är allt från att lära sig bokstäver, skriva sitt namn, siffror, lära sig räkna, vad olika geometreiska former heter, vad är varmt och kallt, skillnader mellan olika saker och mycket, mycket mer. Framför, bakom etc. Detta är ett stort steg inför skolstarten och barnen tycker det är jätte kul med alla dessa övningspapper.
  • Instagramkontot - vår bilddagbok, blir som en härlig dokumentation i bilder.
  • Övriga pärmen - är en pärm där vi sätter in dom flesta av barnens alla fina teckningar.

Varför dokumenterar vi?

Syftet med det är att man ska kunna synliggöra hela barnets utveckling under åren. Sen är det också ett otroligt fint minne att spara när dom slutat här. Eftersom vi som sagt alltid har kameran med oss vid alla tillfällen så blir det en massa roliga och härliga kort i pärmen och det brukar ge både barnen och föräldrarna ett gott skratt! ;)